Prenos fiksnih brojeva 2014?

Bez autora
Mar 04 2013

Republička agencije za elektronske komunikacije (Ratel) uputila je operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine. Tim predlogom, prema informacijama Bete, predviđeno je da Telekom Srbija započne faznu realizaciju tog zadatka od 1. oktobra ove godine, a da je završi do 31. marta 2014. godine.Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena, jer Telekom Srbija, koji ima najveće učešće na srpskom tržistu fiksne telefonije, nije bio spreman za to.

Prenos fiksnih brojeva 2014?Operaterima fiksne telefonije Ratel predlžio odlaganje roka za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva za april 2014. godine. Ta mogućnost znači da korisnik zadrži broj, a promeni operatera, kojih u Srbiji ima četiri.

Republička agencije za elektronske komunikacije (Ratel) uputila je operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvođenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine, saznaje agencija Beta.

Tim predlogom, prema informacijama Bete, predviđeno je da Telekom Srbija započne faznu realizaciju tog zadatka od 1. oktobra ove godine, a da je završi do 31. marta 2014. godine.

Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena, jer Telekom Srbija, koji ima najveće učešće na srpskom tržistu fiksne telefonije, nije bio spreman za to.

Direktor Ratela Milan Janković potvrdio je agenciji Beta da je operaterima fiksne telefonije upućem predlog i da u naredna dva do tri dana očekuje odgovore. Ističe da pre završetka konsultacija ne može da saopšti više detalja.

Kako je rekao Janković, o problemu odlaganja uvođenja prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji razgovarao sa predstavnicima Ministarstva trgovine i telekomunikacija, nakon čega je upućen predlog operaterima.

Usluge fiksne telefonije u Srbiji pružaju, pored Telekoma Srbija, još tri kompanije: Es-Be-Be, Telenor i Orion telekom.

Kablovski operater Es-Be-Be počeo je da pruža usluge fiksne telefonije u decembru 2012. godine, telekomunikaciona kompanije Telenor početkom 2011. godina, a usluge pruža i Orion telekom, ali je njihovo učešće u tom segmentu tržišta malo.

Primena pravilnika o prenosivosti omogućila bi korisnicima da promene operatera uz zadržavanje istog telefonskog broja. Ta usluga u mobilnoj telefoniji uvedena je u julu 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik